Een tip van de sluier "My Life in A rollercoaster":

Wie ben ik. Wat heb ik al mijn hele leven gedaan. Een hele korte versie van My Life in a rollercoaster en voor wie het hele verhaal wil weten, ik ben bezig mijn levensverhaal te schrijven of je kan het me vragen. Toen ik de website gemaakt had was ik 49. Ondertussen ben ik 51 ;-).

Geboren op 09-02-1973 ( waterman) en getogen tot mijn puberteit in het Brabantse Land, in het dorp Boxtel. Mijn moeder, een zuid Limburgse, verhuisde na haar scheiding met mij en mijn zusje naar Maastricht. Daar heb ikzelf ca 30 jaar gewoond en mijn 5 kinderen op de wereld gezet. 

Een standaard kind was ik nooit. Ik heb altijd iets gehad met “levensvragen”. Leergierig, nieuwsgierig en gedreven om alle antwoorden waar dan ook ter wereld te vinden. Een meisje dat elke dag naar antwoorden zocht in de bijbel, door (lastige) vragen te stellen aan volwassenen, observatie van mijn leefomgeving of in de bibliotheek. Vooral in de bibliotheek kon (nu nog steeds) ik me uren terugtrekken, op zoek naar informatie ( stiekem op de volwassenen afdeling). Ik werd het bibliotheekmeisje dat men tolereerde ondanks mijn jonge leeftijd. Een kind zoekend naar antwoorden waarom ik, wie ben ik, waarom voel ik me anders dan anderen, zie ik de wereld anders en voel ik me aangetrokken tot niet alledaagse dingen zoals monniken in een oranje gewaad. Ik leerde veel van mezelf door duizenden ( geen leugen ik lees nog altijd heel veel) boeken te lezen. 1 Ding is zeker ik heb me nooit laten vormen door boeken, boeken geven kennis maar maken me niet tot wat en wie ik ben. Ik wist toen al dat niemand de waarheid sprak en dat ik mijn eigen waarheid moest vinden.

Heb ik ooit de antwoorden gekregen wat ik zocht? Ja en nee.

Tijdens mijn middelbare school ontdekte ik al snel dat slimmer zijn dan de rest me niet populair maakte. Dus ging ik niets meer doen behaalde mijn MAVO diploma en ging de IT richting in. Tijdens mijn studie had ik diverse baantjes: horeca, gezinsverzorging, gehandicaptenzorg, peuterspeelzaal, oppas, cultureel werk, modellenwerk en reclamewerk. Door al dat werk ontdekte ik dat ik echt een mensen mens ben, dus weer van school en weer een andere studie. Mijn zoektocht naar “wie ben ik en waarom ben ik op deze wereld terecht gekomen” heeft heel wat voeten in de aarde gekost. Het reizen, regelmatig verhuizen, lezen hielpen mij mezelf te vormen. Yoga werd mijn ding in 1991 nadat ik had geleerd wat boeddhisme in hield voor mij. Ik leerde mediteren naast wat ik als kind ( ja je leest het goed ) leerde de autogene training, andere vormen van relaxatie en hypnose. Ik maakte kennis met de boeken van Louise Hay. Ik kreeg al jong de klik met wat men tegenwoordig kent “on the flow”. Daardoor ben ik alle opleidingen en cursussen gaan volgen die op op mijn pad kwamen. Had ik antwoord? Nee…

 

Tot op een dag ik in aanraking kwam met Natuurgeneeskunde ca 30 jaar geleden. Evert, een therapeut ver vooruit voor zijn tijd. En met name Orthomoleculaire, iriscopie, kinesiologie en homeopathische leerde ik kennen. Diagnoses als Fibromyalgie, PDS ( prikkelbare darm syndroom ), astma, psoriasis, voedselallergie en intoleranties waren er gesteld door reguliere medische wereld. Ik zocht hulp in de alternatieve richting. Wat overigens heel goed ging. In die tijd was dat nog niet “gewoon” en onbegrip was er dan ook best veel. Zeer veel geleerd via deze man. Gelukkig kwamen er steeds meer groepen mensen bij elkaar die dezelfde hang naar kennis en wijsheid hadden anders dan het reguliere.  Allerlei vormen van healing geleerd, allerlei vormen van relaxatie en meditatie, zoveel boeken gelezen, verschillende vormen van yoga en nog…nee ik had nog altijd het gevoel dat ik bij Z was begonnen en terug naar A moest. En niet zoals de meeste mensen starten met A en dan door naar Z. Wat moest ik met zoveel kennis en wijsheid als ik niet kon zien wat mijn einddoel of levensdoel was. En weer geen antwoord…

 

Op een dag ik Lieke Tio leerde kennen, via een vriendin met wie ik Dru yoga beoefende. Lieke heeft me echt op weg geholpen, mij onder haar arm meegenomen en ik dacht dat ik al zoveel wist. Ik had al zoveel kennis over spiritualiteit, filosofie en natuurreligies, maar er was nog veel meer! Een nog grotere wereld ging voor me open, nog meer kennis en wijsheid opgedaan en vooral mijn plek op de wereld gevonden. Ik leerde van Lieke dat wat ik al jaren deed een naam had: coachen. Ik bleek een natuurlijke NLP’er te zijn en coaching bleek in mijn bloed te zitten. 6 Jaar was ik haar personal assistent. Ik gaf cursussen, workshops, privé sessies, maakte de lesstof, kocht lesmateriaal in, kocht boeken in, zette evenementen samen met Lieke. Ik leerde wat het inhield om te coachen en om te healen. Maar vooral mijzelf healen, want ik kom op de eerste plaats.  Ik ging weer opnieuw studeren dit keer natuurgeneeskunde, massage- ontspanningsspecialisme, ziekteleer en anatomie. In die tijd was natuurgeneeskunde een groot pakket er was toen nog geen specialisme. Maar ik zag mezelf niet als natuurgeneeskundige, natuurgeneeskunde was eerder een aanvulling op het coachen. Dus ik heb nooit mijn examen gedaan en heb het losgelaten. Ik ben gaan scheiden van man 1, ik wilde niet over 10 jaar denken: was dit nu mijn leven? Daardoor ben ik verder gaan zoek naar antwoorden op de nog overgebleven vragen.

 

Het was te druk met 3 door de maatschappij gelabelde kinderen. ADHD, reactieve hechtingsproblematiek, hechtingsstoornis, ADD en ADHD, ASS, MCDD, LVB. Zucht…de wetenschap was nog niet zo ver als tegenwoordig. Ik geloof niet in etiketten of labels, iedereen heeft een gebruiksaanwijzing. Ik geloof in dynamiek tussen individuen/mensen. Daardoor zei een kinderpsychiater: “er is iets mis met jou. Niet negatief bedoeld. Maar je maakt het de hulpverlening onmogelijk, omdat je het al zo goed doet als moeder en opvoeder.” Met andere woorden ik werd gestraft voor mijn doorzetting en ambities.
Ik gaf niet op ! Ik werd zorgmanager van mijn gezin. Ik hertrouwde en kreeg nog 2 kinderen en ook zij werden gelabeld. Ik heb die labels niet nodig, ze zijn wie ze en ik hou van ze. Zij hebben dit leven gekregen en ik geloof dat ze mij als moeder kozen om iets te leren aan mij en met mij. 
Oké 5 kinderen, een huis, een nagelsalon, het coachen van familie/vrienden/kennissen, mijn geestelijk beperkte moeder in huis genomen en mensen via via bij me met specifieke coachingsvragen. Later een patisserie aan huis en om uit huis te zijn ben ik postbezorger geworden. En ja, ik hoor je denken…HOE DOET ZE DAT? Je snapt dat wat ik deed onmogelijk was. Niemand kan 5 banen hebben en 5 kinderen met een gebruiksaanwijzing en een moeder en een partner die ook zorg nodig hebben. Totdat uiteindelijk het eindresultaat burn-out werd.

 

Ik krabbelde er weer bovenop zoals ik altijd al deed. Ik heb alles opgegeven en ben gescheiden van man 2. Verhuisde in 2014 naar midden Nederland met de 2 jongste kinderen . Ik had al het holistische en spirituele deel van mijn leven losgelaten. Was de rollercoaster voorbij? Helaas nee. Kort verhaal ik maakte in 4 jaar zoveel mee en ik had 0 aan draagkracht. Ik werd ziek in 2017 en kwam ik tot de ontdekking dat ik slachtoffer was geworden van een narcistische man. Het begon met een vreemd bloedbeeld, een cochleair implantaat en 1 jaar revalidatie en eindigde in 2019 met een trippenkaart in het Antonius ziekenhuis te Utrecht. In 2017 leerde ik mijn huidige partner kennen, ik wist na alle ellende nu echt wel wat ik wel en niet wil en niet zomaar genoegen nam met in een relatie. Mijn lief werd exact op het juiste tijdstip door het universum gestuurd. Alles hebben we samen meegemaakt, de bodem die ik raakte en het opklimmen uit een diepe put zowel geestelijk als lichamelijk. Hij werd mijn vangnet en stond van dag 1 af achter al mijn beslissingen, overdenkingen, doelen en stappen.  Onderzoek na onderzoek en mijn buik bleef me iets klopt er niet. En daardoor startte mijn zoektocht weer opnieuw. Dit keer niet alleen mijn geest helen maar ook mijn lichaam.

 

Sinds die dag ben ik terug gegaan naar wat deed ik voor mezelf. Ik ging terug in de tijd: wanneer was ik zo gezond, gelukkig en vitaal ( denk eraan ik bedoel met gezond echt gezond op elk vlak in mijn leven ). Ik ging weer studeren ik voelde instinctief aan dat het toch lag in het hoekje "alternatief". Ik kwam bij orthomoleculair uit en ben alles op mijn pad gaan volgen on the flow. 

Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Coachen op elk gebied wat ik zelf heb ervaren. Ik ben dus ervaringsdeskundige. Een eenvoudig leven heb ik nooit gehad en sta open voor alle mensen en al hun problemen.
Ik snap best dat het allemaal moeilijke termen zijn wat je leest op mijn website, wat ik eigenlijk doe is dit; We maken een praatje, ik kijk en voel, ik stel vragen, en ik vorm en plaatje. Dat stel ik voor en dan kun je zelf kijken of het past!

Het is ook moeilijk om iets met emotie in klare taal om te zetten. Zeer zeker niet Jip en Janneke taal. Ik ga het proberen om het zo eenvoudig mogelijk uit te leggen wie ik ben en wat ik voor jou kan betekenen. Je leest enthousiasme en energie, maar je haalt er niet uit wat ik nu ga doen? Ik ga kijken met mijn ogen en met mijn gevoel, mijn "andere" blik  gebruik ik  om te zien wat er bij jou als persoon speelt. Dan ga ik aangeven wat wat ik denk, voel en zie. En vraag ik jou of dat klopt.

Wat ik gebruik is niets anders dan mijn intuïtie, mijn kennis en wijsheid. Als het klopt wat ik zie en voel kan ik je helpen door middel van diverse methodes. Afhankelijk van wat jij als persoon nodig hebt zijn er 6 basis methodes die ik gebruik:  

  • coaching/therapie ( specifieke hulpvraag )
  • life coaching ( coachen over het gehele gebied van jouw leven )
  • Toegepaste kinesiologie ( Touch For Health techniek )
  • orthomoleculaire voeding en suppletie adviezen
  • ontspanningssessies (diverse methoden )
  • creativiteit ( universeel aantal mogelijkheden en opties )

Deze methodes hebben raakvlakken, het een heeft natuurlijk altijd te maken met het ander. Wie zich letterlijk niet lekker in zijn vel voelt, zal zich dan ook geestelijk niet lekker voelen.  Iedereen is uniek en heeft dan ook een unieke behandeling nodig, dat wat voor een ander werkt hoeft niet voor jou te werken. Jij krijgt je eigen persoonlijke behandeling.

Sinds 2022 wonen we samen met mijn 2 jongste kinderen en 1 bonusdochter. Ingetrokken bij mijn lief in Vlijmen. Huis verbouwd, aangebouwd en opgeknapt (nog steeds niet af naar wens) je kunt alles zien op onze Facebookpagina QL4E. Ik ben graag creatief bezig en dat heb ik in ons huis gestopt en blijf dat doen. Recyclen van materialen is echt een dingetje, ik gooi niet graag weg wat echt nog goed gebruikt kan worden. Mijn buik geeft aan wat loved is en wat weg moet. Dat gold natuurlijk ook voor ons huis en onze tuin, alles is zoveel mogelijk hergebruikt. Het huis had af moeten zijn in september 2022 dat werd uiteindelijk ergens 2023 met als gevolg een burn-out waar ik allang weer uit ben. Afwerken... daar ben ik nog steeds mee bezig, alles on the flow en op het gemakje zodat het goed voelt voor ons en onze gasten. Anno 2024 we zijn uit de grootste rommel, dingen hebben een plek gekregen en mijn dochters en ik zijn eindelijk geland. Kom gerust eens op de koffie :-).