Een kijkje in mijn Home Management

Gepubliceerd op 23 november 2021 om 09:58

Zoals iemand laatst opmerkte: je schrijft veel in IK versie. Ja klopt je hebt helemaal gelijk, dit doe ik expres. Ik gun mijn lezers te kijken, te voelen, te proeven, te horen en te ervaren door mijn ogen. Ik ben niet Almighty God ook ik loop elke dag tegen menselijke obstakels op. Dat geeft de lezer iets luchtigs om te lezen i.p.v. zware kost met dure woorden. Jeetje heel internet staat bol van mooie websites over voeding en en en… Dat is gewoon niet mijn ding. Ik gun je het meekijken in de hoop dat je er iets uit kan halen wat bruikbaar is voor jou! En dan bedoel ik niet een perfect leven. Nee juist die ups en downs.

Niet mijn leven gaan leven, ik schrijf ook niet de waarheid, ik schrijf alleen over die van mij. Ik schrijf niet hoe jij het moet doen, maar beschrijf hoe je het anders kan doen als je ontevredenheid ervaart in je leven.

 

 

In de herfst ruim ik de voorraadkast op en check ik al mijn voorraad aan noten/kruiden. Wat te lang ligt gaat weg en wat op moet wordt dan ook direct opgemaakt. Ik vond achter in de kast een doosje groene erwten. Hmmm herfstweer….erwtensoep. Er is nog ruim voldoende aan meelsoorten dus wordt het brood uit een pan en een grote pan erwtensoep. Voor 1 dochter maak ik verse tomatensoep.

Ik weet dat veel mensen graag naar een blik soep uit de winkel grijpen omdat het naar hun idee te veel werk is. Volledig onjuist het is nu 9u en mijn soep ik klaar. Dankzij meal-preppen hoef ik vandaag niet veel te doen. 

Gisterenmiddag de erwten in de week gezet, 450gr tomaten gereed gemaakt ( even in heet water en het velletje eraf ) alle bio producten voor het brood en de soep ook gereed gelegd. Wat ik niet eruit kan laten is spek, wat ook gereed staat.

Meteen als ik uit bed ben was ik de erwten uit en zet ik de pan op het vuur met de reepjes spek. Omdat vandaag de jongste een studiedag heeft kan ik eerder aan de soep beginnen. Bouillon erbij en laten pruttelen. Zodra de erwten mooi zacht zijn gaat er 500gr aan basis soepgroente in en lekker veel gemalen peper. Even laten garen, doorroeren en het is klaar voor 9u. Ondertussen heb ik een klein pannetje water gekookt met wat bouillon en de tomaten in stukken gesneden heb. Tomaten erbij en goed warmen. 200gr aan basis soepgroente erbij en je hebt een volwaardige ( 2-3 porties )  heerlijke groente-tomatensoep.

Als de soep klaar is start ik met mijn biologische brood. Dit keer geen glutenvrije maar een mooi witbrood. Is dat geen verwennerij? Heerlijk toch! Mixen, kneden en laten rusten. Daarna heb ik mijn handen vrij om hier het een en ander neer te zetten.

Begrijpbaar dat men denkt pfff...nog veel werk. Als je dat echt vindt moet je het ook niet doen. Eigenlijk verdeel ik de tijd waarmee ik het eten gereed maak. Dat maakt het juist in een druk gezin naast werk en studie zoveel makkelijker. In plaats van uren door ploeteren en uren koken wissel ik het af en hebben we aan het einde van de dag een mooie warme maaltijd, is de was gedraaid en in de kast, heb ik dit mooie recept getypt en gestudeerd.

Door alles wat “moet” in stukken te hakken maakt het overzichtelijk en ben ik nooit te lang bezig met 1 ding. Waarom uren 1 ding doen als je het in stukjes kan knippen. Zo is het leven nooit saai en doe je dingen met plezier in plaats van met een zucht #ikdoehetomdathetmoet ? Nee, als ik geniet van wat ik doe gaat het zoveel makkelijker, geeft het geen stress waardoor ik dus ook geen stress oxidatie creëer in mijn lichaam. Mijn gezin blij met vers eten, (ik blij, omdat ze stiekem een boel groente binnen krijgen zonder commentaar) wat ook weer meer gezelligheid creëert aan tafel om het einde van onze dag te bespreken ( ja dat doen we echt elke dag ). Een win-win situatie creëren noem ik dat. Niet moeilijk doen als het makkelijker kan. 

Tijdens de 2de rijs van mijn brood neem ik ook mijn rust. Vandaag is dat op de bank met mijn dochtertje en ik Netflix'n. Tussendoor typen wat ik kwijt wil. 

Veel leesplezier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.