Kinesiologie/Touch For Health

Gepubliceerd op 11 maart 2022 om 16:42

Kinesiologie betekent letterlijk: “de leer van bewegen” en is ontwikkeld door de Amerikaanse Chiropractor, George Goodheart DC.

 

Kinesiologie is een complementaire natuurgeneeswijze waarbij spiertesten en andere technieken worden gebruikt om blokkades en disbalansen op fysiek, biochemisch, emotioneel en energetisch niveau op te sporen en te balanceren.

Spieren worden getest door met de hand een lichte druk uit te oefenen op een spier nadat deze in een bepaalde stand is gezet. Wanneer de spier de druk niet kan weerstaan is er in het lichaam een blokkade. Met behulp van verschillende correctietechnieken kan de blokkade weer opgeheven worden.

 

Een oorzaak van een blokkade of onbalans aan is vaak stress.

 

In de kinesiologie maken wij gebruik van de Gezondheidsdriehoek. Enkele voorbeelden zijn:

Structuur (fysiek): een verkeerde stap maken, vertillen, eenzijdige werkhouding, uitglijden, etc.

Bio-chemie (voeding en spijsvertering): slechte of ongeschikte voeding, luchtvervuiling, medicijnen, allergieën, hormonen, etc.

Emotioneel (psyche, emoties, gedrag): spanningen, angsten, verdriet, sabotagegedrag, overtuigingen, etc.

 

Is er onbalans van één zijde, dan beïnvloedt dit andere zijde.

 

Met TFH werk ik volgens een educatieve methode. Dat wil zeggen dat de gevonden onbalans(en) met jou als cliënt besproken wordt. Je wordt bewust van je situatie en krijgt hierdoor inzicht. In de meeste gevallen krijgt je oefeningen mee ter ondersteuning.

De kinesiologie consulten kunnen uit de volgende technieken bestaan:

 

Touch for Health

Touch For Health is een holistische kinesiologie methode die spiertesten gebruikt om te onderzoeken hoe de energie door het lichaam stroomt, waar deze blokkeert en hoe blokkades kunnen worden opgelost. Touch For Health is bedoeld om het lichaam in optimale conditie te brengen en te houden. Dat kan op vele manieren met behulp van: fysieke houdingsanalyse, voeding, emotionele stress reductie, acupressuur, reflexzones, activering van het lymfesysteem, Tibetaanse energie enz. Hierbij wordt steeds de nadruk gelegd op het bewustwordingsproces zodat blokkades niet opnieuw terugkeren.

 

Touch for Health met metaforen

De letterlijke betekenis van een metafoor is een overdrachtelijke, figuurlijke uitdrukking. John en Matthew Thie hebben voor iedere spier een uitdrukking ontdekt om de testpersoon meer inzicht te verschaffen in de achtergrond van zijn zwakke spieren.

 

Stress release

Wanneer een emotie of een gevoel te lang aanhoudt en vast gaat zitten of leven gaat bepalen, is het toepassen van stress release mogelijk een goede ondersteuning om de situatie te keren. Dit gebeurt met ESR ( emotionele stress release), oogrotatie en brein integratie, temporale tap.

 

Energetica

Energetica of Plexussen zijn anatomische gebieden in het lichaam waar zenuwbanen samenkomen en zich weer verdelen. Deze gebieden komen verrassend overeen met de locatie van chakra’s.

Voeding en middelen testen
Uitgezochte voeding of middelen testen.

 

Voeding

Samen bekijken hoe het zit het met de inname de koolhydraten, eiwitten, vetten, vocht, vitaminen en mineralen. Zo krijg je inzicht in te veel en tekorten.

 

Orthomoleculaire geneeskunde

Ortho betekent Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond. Moleculair zijn de  moleculen. Om ziekteprocessen te herstellen wordt er met behulp van orthomoleculair gekeken of de hoeveelheid basisvoeding en voedingssuppletie voldoende is.

Ik gebruik  testdozen van de volgende merken: Bonusan,Vitals en Vitakruid. 

 

Kinesiologie werkt preventief, energie versterkend en curatief ( d.w.z. gericht op genezing), maar vervangt geen regulier medische specialistische zorg.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.