De Apple Crumble voor 6 personen

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 14:42

Wat heb je nodig:

  • 6 appels het liefst wat zuurdere (het kan met elke soort appel)
  • 30gr sesamzaad licht geroosterd
  • 100gr bio havermoutmeel (zelf te maken door havermout te malen) of anders amandelmeel
  • 100gr bio havervlokken
  • 1 tl bio vanillepoeder
  • fijn geraspte schil van een biologische citroen
  • 100gr bio kokosolie of Ghee (grasboter)
  • 30 gram licht geroosterde pijnboompitten
  • 2 tl biologische Canelle
  • 3 el honing, niet in huis gebruik dan kokosbloesemsuiker of agave  of ahornsiroop (voor de veganisten) .
  • Keltisch of Himalaya zout ( niet te zuinig)
  • een ovenschaal

Het is weer zo ver, teveel in de koelkast wat niemand meer wil eten. Appels die niemand wil en resten wortels.

Dus heb ik weer mijn favoriete ontbijt/lunch/snack-hapje gemaakt. Appelcrumble glutenvrij en veganistisch met een wortelsap.

Voor de wortelsap gebruik ik een sapcentrifuge 500 gr wortels en 2 appeltjes. Mijn jongste dochter is er dol op. Voor mezelf maak ik het was spicy door er wat geraspte gemberwortel in te doen.

Omdat 1 van de kinderen niet graag rozijnen eet en een ander ook niet van nootjes houd, heb ik dat eruit gelaten.

Perfect voor de dagen dat je traint en nog eens bezig bent geweest in de tuin. De tuin is gedaan we gaan genieten van een heerlijke kop Ceylon thee en een half portie Appelcrumble.

 

Hoe maak je het klaar: 

Verwarm de over tot 180 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
Meng de appelstukjes met 3 eetlepels honing, de citroenrasp de vanille poeder en het kaneel in de voor gevette ovenschaal.
Meng de koude kokosolie/boter met de havermoutmeel, havervlokken, pijnboompitjes en het sesamzaad (het ziet er dan uit als een kruimeldeeg). Verdeel dit over de appels en zet de schaal 20 minuten in de oven. De apple crumble is klaar als de kruimels goud bruin is zijn. 

Heerlijk als ontbijt, tussendoortje en lunch met wat Griekse yoghurt, kokosyoghurt  of home-made vanille vla.

Variatie tips:

  • noten
  • rozijnen
  • mix van havervlokken met rijstvlokken

 

Voedingswaarden 1 grote portie afhankelijk van de ingrediënten ca. :
636 cal
81,4g KH
27,2 gr Vet
9,8g eiwit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.