Linzen en Feta salade

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 14:45

Wat heb je nodig:

  • 400 gram linzen (voorgekookt)
  • 1 komkommer
  • 125-250 gram witte kaas op basis van geit/schaap
  • twee eetlepels olijfolie
  • indien gewenst eetlepel balsamico azijn
  • een paar blaadjes basilicum
  • provençaalse kruiden
  • zwarte peper
  • sap van een halve citroen
  • naar smaak ui en of cherrytomaten

Pracht gerecht voor lunch en avondeten.
Weer die kliekjes in de koelkast? Ik heb dit keer weer restjes uit de koelkast getrokken en deze salade gemaakt.

Hoe maak je het klaar:

Kook de linzen of als je wil kun je ook een kant en klare zak of pot gebruiken.
De komkommer schillen en deze in kleine stukjes snijden( in de schil zit vaak een dosis aan toxines dus die gooien we weg ).
Maak een dressing van de olijfolie, citroen, een koffielepel ( of meer ) Provençaalse kruiden, zout en peper. Doe de dressing bij de stukjes komkommer dan kan dit alvast op smaak komen.
Als de linzen klaar zijn moet je deze even goed afspoelen, tevens koel je de linzen zo sneller af. Er waren geen tomaten meer over dus heb ik deze dit keer weggelaten. Omdat ik ook geen zin had in uien heb ik die dit keer ook weggelaten.
Schep alles rustig om, niet te ruw, want dan vallen de linzen teveel uit elkaar. Verkruimel de witte kaas en schep deze kort door de salade.

Heerlijk op een bedje van rucola sla, smakelijk eten !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.