Chiazaadpudding met roodfruit

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 14:48

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 ml kokosmelk of een andere plantaardige melk
  • 4 eetlepels chiazaad
  • diepvries rood fruit
  • kokosrasp
  • gebruik Stevia als je graag zoet wil 

Ik zit op de fiets en breng dochterlief naar school. En bedenk me dat ik nog niets gereed gemaakt hebt voor mijn eerste maaltijd vandaag. Bijna iedereen kent het gevoel wel:  "bleeh wat moet ik NU eten? Ik heb nergens zin in, maar ik moet nog een hele dag!" Toch maar de Chiazaad pudding. Weinig werk en er kan van alles bij.

Ik neem als ontbijt of lunch vaker een chiazaad papje ook wel chiazaad pudding genoemd. Het klinkt heel gek en niet lekker en toch is het erg smaakvol. Waarom chiazaad?

Chiazaad is een plantaardige bron voor omega 3, ook wel bekend als de betere vet soort. Ook bevat het veel mineralen: onder andere calcium, selenium, magnesium, kalium en ijzer. Chiazaad is erg vezelrijk het bevat 34gr vezels per 100 gr. Door het te mengen met kokosmelk heb je meteen gezonde vetten en vezels binnen wat weer verzadigend werkt. 

 

Wat eet ik erbij?
- homemade granola

- fruit wat in huis is

- diepvries fruit zoals vandaag rood fruit

- kokossnippers of kokosrasp

- noten en/of zaden

- cacaonibs 

 

Voor vandaag heb ik het chiazaad geweekt in kokosmelk. Ik mix de chiazaad en melk en verdeel het over 2 kommen (vaak als prep meal ) . Laat het even staan in de koelkast om te dikken . Heeft het de juiste dikte, dan mag het ontdooide rood fruit erover en als topping de geraspte kokos.

Ik drink voor ik ga eten mijn wortel-appelsap. Voor de wortel appelsap gebruik ik 500 gr wortels en 1 appel door de sapcentrifuge en daar voeg ik wat mineraalwater aan toe omdat de smaak anders te intens is als ik na mijn drankje nog mijn chiazaad pudding eet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.