Wat is orthomoleculair?

Gepubliceerd op 27 september 2021 om 13:28

Zoals je wellicht wel weet, ben ik orthomoleculair voedings-en suppletie adviseur. Een hele mond vol. Maar wat houd dat in, orthomoleculaire voeding?

De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling .
Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en moleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Kort gezegd betekent het dus het nemen van de juiste basisvoeding met als aanvulling voedingssupplementen om ons lichaam op moleculaire niveau optimaal te kunnen laten functioneren.

Wat is dan orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde is een vorm van behandeling die met behulp van een veel hogere doseringen aan vitamines dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH’s), mineralen en sporenelementen kunnen helpen bij het genezen van heel veel chronische ziekten . De hoge dosis aan natuurlijke stoffen verhoogt de weerstand, vermindert klachten of verhelpen deze.

Orthomoleculaire geneeskunde gaat uit van de helende kracht van echt gezonde basisvoeding (liefst biologisch) in combinatie met voedingssupplementen. Het gaat erom dat men precies de juiste moleculen binnenkrijgt, daarom orthomoleculair, die nodig zijn om gezond te worden en te blijven. Orthomoleculaire geneeskunde is een stoffelijke vorm van therapie in tegenstelling tot o.a. homeopathie, Reiki, bio resonantie therapie, energetische massages, acupressuur/acupunctuur  die allen energetisch zijn.

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen (toxines). Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren. Denk aan Vitamine B,C, D, E en K of foliumzuur voor zwangere vrouwen.

Zowel met het doel ziekten te voorkomen als met het doel ziekten te behandelen, kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke basisvoeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen. Dit kan zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bio flavonoïden ook wel vitamine P genoemd.

 

Ik ben geen arts en ik heb (nu) geen ambitie om dat te worden, dat laat ik liever aan anderen over. Ik geef advies, ik coach en geef alternatieve therapie.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.