Waarom routines belangrijk zijn.

Gepubliceerd op 28 september 2021 om 18:56

Laat ik eerst uiteenzetten wat routines zijn.

Wat zijn routines?

Routines zijn een samenstelling van gewoonten, een geregelde terugkerende bezigheid, een vaardigheid door gewoonte verkregen. Een routine van gewoontes is vaak concreet, niet flexibel en gedetailleerd.  Een routine is een reeks handelingen die, vaak zonder te hoeven nadenken, kan worden verricht door een verkregen vaardigheden.

Wat is een gewoonte?

Een gewoonte is een handeling of een manier van doen dat men gewend is uit te voeren. Als het ware doe je iets op automatische piloot, je hoeft niet meer over na te denken. Zoals hier bij ons elke dag de koffie klaar staat om 6.55, we om half zes ons avondeten op tafel hebben staan, we koffie-koekjes-tijd hebben om 15u, dat zijn dagelijkse routines. Wij gebruiken de benaming Morning Routine, Afternoon Routine en Evening Routine en korten deze af met MR, AR en ER.

Bij een routine heb je geen motivatie/stimulatie nodig om je handelingen uit te voeren. Je doet dit zonder erbij na te denken, dat bespaart je energie. Geen moeilijke beslissingen nemen maar gewoon doen wat je wil/moet doen en dan doe je het zo vaak dat het vanzelf gaat. Het aanleren van routines is niet gemakkelijk, het kost tijd en volharding om bepaalde handelingen routine te laten worden.
Nu komen we op waarom dit zo belangrijk is.
Door routines aan te leren verbruik je minder energie doordat je er niet over na hoeft te denken en blijft er dus energie over voor andere dingen ( lees leuke dingen ). En ja daar komt ie weer…..Quality Time ! Voor jezelf , je familie, je ouders, je kinderen en niet vergeten je partner ( als je die hebt  ;-) ).

 

Ik ben een Staying At Home Mom. Een bewuste keus en meest praktische met betrekking tot de opvoeding van kinderen met een beperking. Om dit te blijven doen heb ik mijn Home Management.
De meest gestelde vragen van mensen om me heen: Hoe red jij het financieel als een SAHM? Hoe is het mogelijk dat je zoveel kunt doen zoals verre vakanties, weekendjes weg, dagjes uit of een nieuwe tv aan de muur en toch vers eten op tafel. Daar heb ik wel antwoord op. Ik heb een top 10

Wat ik nodig heb om succesvol te zijn als moeder, huisvrouw, student, vrouw en straks weer een praktijk run :

  1. Support van familie en partner
  2. Ambitie
  3. Creativiteit 
  4. QT voor jezelf
  5. Een budget samen stellen
  6. Een inkomen werven ( ik heb altijd voor mezelf gewerkt en thuis)
  7. Sociale netwerken 
  8. Snelle en gezonde menu’s, maar ook af en toe een pizza uit de oven of een kliekjesdag.
  9. Goed voor mezelf zorgen: kleding, haren, schoenen, make-up en een lekker geurtje
  10. Een Home Management plan

 

Ik wil wel duidelijk aangeven dat Routines er zijn om je te helpen en niet om alsnog een race tegen de klok te beginnen om je Routines af te krijgen. Het is wat het is en je legt jezelf erbij neer. Wat je jaren lang gedaan hebt of jezelf hebt aangeleerd, kun je niet oplossen in 1 dag, niet in 1 week het kost tijd, misschien wel maanden  maanden en je moet bereid zijn te willen veranderen en de moed hebben om te accepteren wat je niet kunt veranderen. Ik begrijp dat je dit niet 1,2,3 kunt snappen. En dat je door het bos de bomen niet ziet. Vergeet niet ik heb 20 jaar voorsprong.

Ik coach cliënten om hun balans te vinden door middel van Home Management. Het woord zelf vind ik niet zo prettig klinken maar het omschrijft wat ik bedoel, laten we dit afkorten tot HM.

Routines zijn onderdeel van je HM. Als jij je ER doet heb je in de ochtend meer tijd en ruimte en dus meer energie. Als jij je MR doet heb je tijd en ruimte en dus energie over in de middag en dus ook weer je AR doen om in de avond niet in de knoop te raken.

 

Ben je zo ver voor meer zelfliefde?

Ga je ervoor en ben je bereid te veranderen?

Wil je ook meer energie en tijd zonder een burn-out te krijgen?

Mis je QT momenten met je gezin of je partner?

 

Stuur me een mailtje en ik help je op weg.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.