On the flow

Gepubliceerd op 27 september 2021 om 13:02

On the Flow...wat betekent dat voor mij?

On the Flow betekent rustig aan van het ene naar het andere. Ooit deed ik het ook verkeerd. Ik ging van project naar project zonder het een goed af te sluiten en een rustmoment in te lassen.

Iedereen kent het wel: je springt je bed uit, kids eruit, vlug ontbijt, je vliegt de deur uit dropt hun op school, snel boodschappen doen en door naar huis, wasmachine aan, snel nog wat poetsen? en aan het werk ( ik had 4 banen) en hoppa meteen het volgende. Fout, fout, fout! Het resulteerde in een flinke burn-out.

 

Ik werkte als postbezorger naast mijn praktijk voor coaching, ontspanning specialisme en massages, nagelsalon, gaf les in de avonduren, gaf workshops, ik had mijn patisserie en was ook zorgmanager van mijn gezin met 7 mensen die een geestelijke beperking hebben. Ooit gaat je batterij echt op. 

In 2014 stopte ik mijn praktijk en deed nog wel de coaching, in 2017 ben ik volledig out gegaan en kwam ik thuis te zitten. En nog was ik er niet want in 2017 waren mijn bloedwaarden niet goed ondanks alles wat ik kon laten en onderzoeken werd ik in 2019 ernstig ziek. Ik woog in 3 maanden 10 kg zwaarder en was 4 kledingmaten verder. Op een dag was alles in mijn lichaam ontstoken: nieren ,baarmoeder, eierstokken, darmen etc. Ik zag eruit als een opgeblazen pop vol vocht. Ik kon amper iets eten, wat ik ook deed het resultaat was hetzelfde uren op de wc met buikkrampen. Men heeft mij binnenste buiten gekeerd PDS, voedsel intoleranties, ernstige psoriasis, astma en Fibromyalgie was opnieuw de diagnose. Ik begreep er niets van. Hoe kon dit gebeuren? Hoe kon ik zo ver teruggevallen zijn? Ik at goed en ik bewoog genoeg….dacht ik…

Wat deed ik verkeerd? Terug schakelen en terug naar de basis. Ziek zijn was het signaal dat ik iets ECHT niet goed deed.
Ik ging diep nadenken, ik ging terug in de tijd naar de periode dat ik me wel goed voelde en een kwalitatief leven leidde. Want chronisch ziek zijn wil niet zeggen dat je geen kwalitatief leven kan leiden, die les had ik al eens geleerd. Schrijftherapie heeft me geholpen en samen met mijn partner kwam ik achter de foute patronen en waarom.

 

Terug naar wat was. Een eliminatie dieet gevolgd, geen water uit de kraan en zo puur mogelijk eten/drinken( Orthomoleculair) met aanvullende suppleties, meditatie en yoga naast krachttraining. In 4 maanden tijd zat ik weer op 50% herstel. Niet een lampje dat ging branden nee een volledige verlichting in mijn geest en bovenkamer. Ik moest opnieuw leren om eens niets te doen en niet meer van het een naar het andere en mijn basis hervinden. 

Oktober 2019 ging ik terug de schoolbanken in. Natuurgeneeskunde is tegenwoordig anders dan 20 jaar geleden. De maatschappij gaat nu veel beter om met alle vormen van natuurgeneeskunde of alternatieve geneeskunde. Ik wilde bijscholing en de laatste puzzelstukjes om mezelf te genezen naar voor mij 100% ( dus niet 100% van een gezond niet chronisch ziek persoon). Eind 2019 ben ik verhuisd naar een appartement alles gelijkvloers waardoor er minder belasting was voor mij lichaam: geen trappen, niet te groot huis  en geen tuin om te onderhouden. In december 2019 had ik mijn papieren als orthomoleculair voeding en suppletie adviseur. Ik voelde dat ik het juiste pad zat. En mijn gezondheid ging steeds verder vooruit. Ik bleef studeren en me verder ontwikkelen. Ik heb therapie gehad. Omdat ik al zoveel wist van voeding ( 30 jaar ), macro’s en micro’s en een enorme me dosis aan kennis heb over verantwoord bewegen ben ik me gaan specialiseren in gewicht. Ik maakte gebruik van al mijn aanwezige interne bronnen tot het huidige beroep. Anno September 2021 Covid overleefd en geen post Covid klachten overgehouden. Sterker en gezonder door het leven met voor mij meer lepeltjes energie op 1 dag.

Gisteren tijdens de Masterclass van Michael Pilarczyk ontdekte ik dat op de goede weg zit in mijn flow en alle skills in huis heb om mijn praktijk succesvol te maken.

 

On The Flow....

Ik zorg voor een groot gezin

ik studeer en blijf dit doen tot ik vind dat het genoeg is

ik blijf gezond, vers en lekker eten op tafel zetten

ik schrijf voor mezelf en in een blog

ik neem QT voor mezelf

ik neem QT met mijn lief

ik neem QT nemen voor elk kind

ik neem gametijd

ik fiets of loop om mijn boodschappen doen ( kg's groente en fruit )

ik wandel lange stukken bijna dagelijks in een voor mij hoof tempo( iets wat ik nooit zo heb kunnen doen  )

ik hou zelf mijn huis schoon en ben niet meer afhankelijk van hulp

ik ga naar afspraken/kinderdates/kids hun sport op de fiets

ik breng elke dag mijn kinderen op de fiets naar school en haal ze op

ik blijf tuinieren al is het maar voor 15 minuten

ik mediteer en beoefen Yoga en/of Qi Gong

ik doe aan krachttraining

En als laatste ik ben een trotse working mom...

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.