Teveel oude bananen

Gepubliceerd op 1 november 2021 om 15:04

Wat heb je nodig:

  • 1 el bio pindakaas 
  • 1 middelgrote banaan 
  • snuf zout
  • bakplaat met bakpapier
  • 50gr havermout 

 

Zo koop ik bananen in kg’s en blijft het maar op gaan en zo blijft het weer liggen. Een heerlijk smakelijk super vullend recept voor ontbijt, lunch en tussendoor is mijn vega havermoutkoek om de bananen op te maken.

 

Havermoutkoekjes basis:

Prak de banaan ( niet pureren ) strooi hier een snuf zout doorheen met 1 el pindakaas meng dit goed. Tegenwoordig weeg ik niets meer af. Zelf hou ik aan 1 banaan + 1 el pindakaas en een snufje zout. Daar strooi ik een berg havermout overheen en meng dit tot een mooie koekjes deeg.

Voeg dan 50g havermout toe. Weer goed mengen. Strooi dan erdoor wat je lekker vind.

Maak gebruik van 2 eetlepels om een bolletje te maken en leg deze een vel bakpapier op de bakplaat.

Dit gaat 10-15 minuten op 180 graden in de oven. Maak je de koek wat platter dan even tussendoor omdraaien zodat het aan elke zijde mooi bakt.

Als extra toevoeging:

  • pure chocolade of cacao nibs
  • lijnzaad voor de extra vezels ( denk eraan om de lijnzaad vers te malen )
  • chiazaad
  • cranberries
  • noten
  • 5 spices
  • cacaopoeder
  • maca
  • maak het zoet/pittig door chilipoeder en wat stevia te gebruiken met cacaopoeder
  • Alles wat je nog kan verzinnen of in huis hebt of ook wat op moet.

 

Nu een kop thee of kopje koffie en smakelijk eten!

 

 

Die van mij staan al in de oven hmmmm... Geen zin in koekjes? Wat denk je van bananen-sinaasappelsmoothie, bonenshake , bananenbrood, brownies etc..;-) .

 

Bananenpannekoek.

  • 1 oude banaan 
  • Zout
  • Boekweitmeel (of een meel naar keus)
  • Melk naar keus
  • Vet stof naar keus
  • Een kleine koekenpan 

Dit recept kun je naar wens aanpassen. Wat ik hier neerzet is puur basis. Het ei kun je weg laten. Wi gebruiken Boekweitmeel, omdat deze glutenvrij is Ik gebruik 1 ei als ik weet dat ik te weinig eiwitten binnen kijg. Wil je veganistisch eten, dan adviseer ik om de banaan wat meer te pureren met een vork tot een dunner papje en niet te prakken.

Wij gebruiken de pannenkoeken als brood vervanger. Meestal nemen we hier als gezin fruit erop. Soms een toef yoghurt erbij.

Maar je kan er ook iets hartige mee maken door er groente door het beslag te scheppen en wat geraspte kaas als topping erop. Mijn dochter maakt er zelfs pizza mee.

Bananen zijn natuur in alle maten, afhankelijk hoe groot je banaan is voeg je de meel en zout toe. Meng het tot een mooi pannenkoekbeslag niet te dik en niet te dun. NOTE: echt niet het zout vergeten, anders wordt het smaakloos.

Nu komt t! Bananenpannekoek bakken vergt wat meer tijd. Zorg dat je pan goed ingevet is. Wij gebruiken biologische roomboter. In de warme pan de vet stof en deze goed verhitten. Ik neem 1 volle lepel en laat deze in de pan glijden tot en mooi klein pannekoekje. Nu laat ik het beslag even schroeien en  draai ik direct het de vlam omlaag. Als het goed geschoeid is plakt de pannenkoek niet meer aan de pan en kun je hem heen en weer laten glijden.

Nu langzaam laten garen. Heb je geen geduld? Dan moet je dit recept met ei maken. Langzaam laten stollen. Tot de bovenkant droog is. Til de pannekoek op die wat vetstof in de pan En omdraaien nu. Weer laten schroeien en direct vuur omlaag. En weer garen.

Als je het met geduld en liefde de instructies hebt gevolgd heb je nu de pannekoek zoals in de collages. 

Misschien dat het niet meteen perfect gaat. Oefening baart kunst🤞🏽😁. Veel bak plezier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.