Snelle broodjes.

Gepubliceerd op 8 november 2021 om 15:29

Wat heb je nodig:

  • 1 kopjes maismeel P.A.N. (geel) verkrijgbaar bij veel supermarkten en Toko’s.
  • 2 kopjes water

  • 1 tl zout

  • iets van plantaardige olie

 

Lunchtijd en ik heb een restant soep staan, maar geen zin of tijd om nu een héél brood te bakken. Dus maak ik snelle maisbroodjes: Arepas.  Arepas komen van oorsprong uit Venezuela.  Het voordeel is geen rijstijs, geen gluten of lactose en je kunt het met alles eten. Als je googelt vind je genoeg variatie. Als tussendoortje vind ik ze lekker met iets zoets erop of erin zoals bio jam of honing.

 

Arepas worden gemaakt van voorgekookt maismeel. Arepas zijn platte maisbroodjes, die nog het meest op pitabroodjes lijken. En zo worden ze meestal ook gegeten. Als de Arepas is gebakken wordt hij gevuld met wat je in huis hebt en wat met wat je lekker vindt.

 

Basisrecept:

Giet het water in een schaal en voeg het zout als eerste toe zodat het goed oplost. Het meel geleidelijk aan het water toevoegen. Kneed de massa tot een glad deeg en laat het ca. drie minuten rusten. Verdeel het deeg in acht gelijke porties. Vorm van iedere portie een bal en maak er met je handpalm een schijf van met een doorsnede van tien centimeter

Je kan de schijven droog bakken in een pan, met wat olie ingevette pan of grillen. Je moet het eerst uitproberen wat je het lekkerste vind. Wil je gegrilde broodjes, bak je de schijven eerst even in een licht ingevette grillpan, zodanig dat beide kanten van die mooie geschroeide lijnen hebben. Bak de broodjes erna in een koekenpan op middelhoog vuur: ca vijf tot acht minuten per kant of tot ze mooi goudbruin zijn. Je kan ze ook kort bakken en erna in de oven laten garen. Open de Arepas en vul ze naar smaak. Denk aan geraspte kaas, groente, vlees of fruit. Er zijn ook recepten te vinden op internet met al vulling erin. Experimenteer naar hartenlust, gebruik je fantasie!

Wees niet gulzig, want één is echt genoeg per persoon. Je krijgt er een plofbuik van.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.